1

2

Przepisy

Wieprzowina słodko-pikantna z warzywami i makaronem jajecznym:)

5/5 5 7 5 1

porcje: 2 porcje

Przygotowanie:

W dużym garnku zagotować wodę na makaron(spagetti można złamać na pół lub gotować w całośći). Ugotować go aldente.W misce wymieszać 3 łyżki sosu sojowego z 2 łyżkami miodu i kostką przyprawy chili. Mięso umyć osuszyć i pokroić w paski.Mięso wymieszać z sosem sojowym z miodem.Wstawić do lodówki na godzinę,a najlepiej dłużej. Marchew,seler i pietruszkę pokroić w wąskie paseczki,por w krążki,czosnek drobno posiekać. W woku lub na głębokiej patelni rozgrzać olej wrzucić por i czosnek lekko podsmażyć i zdjąć z patelni,następnie wrzucić pokrojone w paski warzywa i lekko zblanszować i zdjąć z patelni. Na koniec wrzucamy mięso razem z sosem.Smażymy chwile i podlewamy bulionem. Do duszącego się mięsa dodajemy zblanszowane warzywa oraz por z czosnkiem i przyprawe do potraw chińskich i przyprawe 5 smaków.Wszystko dusimy i redukujemy troche ilosc plynu.Jak mięso jest już miękkie(im dłużej będzie w marynacie np.24h tym krócej musi sie dusic)mieszamy w dużej misce z makaronem.Podajemy polewając zimnyn słodkim sosem chili.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: