Kotlety z fasoli

4/5 4 10 5 1
4/5 4 10 5 1
  • Przygotowanie: 20 min.

  • Oczekiwanie: 12 godz. 40 min.

składniki:

Przygotowanie:

  1. Fasolę namoczyć na noc.
  2. Następnego dnia ugotować w tej samej wodzie do miękkości. Następnie dokładnie zmielić.
  3. Płatki owsiane zalać odrobiną ciepłej wody i odstawić na 10 min. Dokładnie osączyć.
  4. Cebulę drobniutko pokroić i zeszklić na oleju.
  5. Do zmielonej fasoli dodać odciśnięte płatki owsiane, cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i jajko. Doprawić do smaku solą, majerankiem i bazylią. Wszystkie składniki dokładnie wyrobić (jak na kotlety mielone). W razie potrzeby dosypać odrobinę bułki tartej.
  6. Z masy uformować niewielkie kotlety, obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.

Opis przepisu:

Fasolę można wykorzystać na wiele sposobów. Może być ona bazą do stworzenia deseru lub dania głównego. W dzisiejszej odsłonie zobaczysz, jak w prosty sposób wykonać złociste kotlety z fasoli. Sprawdź, jak przygotować chrupiący dodatek do obiadu, który niejednokrotnie zawita na rodzinnym stole!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?