1

2

Przepisy

KOTLETY Z FASOLI

4/5

Przygotowanie:

Fasolę namoczyć na noc. Następnego dnia ugotować w tej samej wodzie do miękkości. Następnie dokładnie zmielić.
Płatki owsiane zalać odrobiną ciepłej wody i odstawić na 10 min. Dokładnie osączyć.
Cebulę drobniutko pokroić i zeszklić na oleju.
Do zmielonej fasoli dodać odciśnięte płatki owsiane, cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i jajko. Doprawić do smaku solą, majerankiem i bazylią. Wszystkie składniki dokładnie wyrobić (jak na kotlety mielone). W razie potrzeby dosypać odrobinę bułki tartej.
Z masy uformować niewielkie kotlety, obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: