1

2

Przepisy

Roladki schabowe nadziewane farszem mięsnym

4/5

przygotowanie: 60 minut

oczekiwanie: 20 minut

Przygotowanie:

Schab dzielimy na porcje, ubijamy na dość cienkie i duże kotlety, solimy, odkładamy.Boczek rumienimy na patelni, zdejmujemy z niej skwarki, a na wytopionym tłuszczu rumienimy cebulę pokrojoną w drobna kostkę.Cebulę i skwarki dodajemy do mięsa mielonego, wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą i przyprawiamy do smaku.Na każdym kotlecie kładziemy porcję nadzienia i zwijamy rolady. Przebijamy szpikulcem lub obwiązujemy białą nitka aby farsz nie 'wypadł' w czasie dalszej obróbki.Do naczynia, w którym będziemy gotować rolady wlewamy trochę oleju. rolady delikatnie oprószamy maką i przypiekamy na złoty kolor z kazdej strony.Zostawiamy w garnku na 15min. Zalewamy całość niewielką ilością wody i dusimypod przykryciem, podlewając co jakis czas wodą zeby się nie przypaliły aż rolady bedą miękkie i zrobi się aromatyczny sos.Podajemy z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą.
Smacznego!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: