Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Roladki schabowe nadziewane farszem mięsnym

  • czas Łączny czas: 80 min (Przygotowanie: 60 min Oczekiwanie 20 min)
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Schab dzielimy na porcje, ubijamy na dość cienkie i duże kotlety, solimy, odkładamy.Boczek rumienimy na patelni, zdejmujemy z niej skwarki, a na wytopionym tłuszczu rumienimy cebulę pokrojoną w drobna kostkę.Cebulę i skwarki dodajemy do mięsa mielonego, wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą i przyprawiamy do smaku.Na każdym kotlecie kładziemy porcję nadzienia i zwijamy rolady. Przebijamy szpikulcem lub obwiązujemy białą nitka aby farsz nie 'wypadł' w czasie dalszej obróbki.Do naczynia, w którym będziemy gotować rolady wlewamy trochę oleju. rolady delikatnie oprószamy maką i przypiekamy na złoty kolor z kazdej strony.Zostawiamy w garnku na 15min. Zalewamy całość niewielką ilością wody i dusimypod przykryciem, podlewając co jakis czas wodą zeby się nie przypaliły aż rolady bedą miękkie i zrobi się aromatyczny sos.Podajemy z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą.
    Smacznego!
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Roladki schabowe nadziewane farszem mięsnym

Wydrukuj przepis

Roladki schabowe nadziewane farszem mięsnym

Zgłoś przepis do moderacji