Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Roladki schabowe nadziewane farszem mięsnym

  • czas Łączny czas: 80 min (Przygotowanie: 60 min Oczekiwanie 20 min)
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Schab dzielimy na porcje, ubijamy na dość cienkie i duże kotlety, solimy, odkładamy.Boczek rumienimy na patelni, zdejmujemy z niej skwarki, a na wytopionym tłuszczu rumienimy cebulę pokrojoną w drobna kostkę.Cebulę i skwarki dodajemy do mięsa mielonego, wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą i przyprawiamy do smaku.Na każdym kotlecie kładziemy porcję nadzienia i zwijamy rolady. Przebijamy szpikulcem lub obwiązujemy białą nitka aby farsz nie 'wypadł' w czasie dalszej obróbki.Do naczynia, w którym będziemy gotować rolady wlewamy trochę oleju. rolady delikatnie oprószamy maką i przypiekamy na złoty kolor z kazdej strony.Zostawiamy w garnku na 15min. Zalewamy całość niewielką ilością wody i dusimypod przykryciem, podlewając co jakis czas wodą zeby się nie przypaliły aż rolady bedą miękkie i zrobi się aromatyczny sos.Podajemy z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą.
    Smacznego!
Konkurs Daj słoikom drugie życie
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Roladki schabowe nadziewane farszem mięsnym
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Roladki schabowe nadziewane farszem mięsnym

Wydrukuj przepis

Roladki schabowe nadziewane farszem mięsnym

Zgłoś przepis do moderacji