1

2

Przepisy

ROGALIKI DROŻDŻOWE Z NADZIENIEM

5/5 5 68 5 1

Przygotowanie:

W CIEPŁYM MLEKU ROZPUSZCZAMY DROŻDŻE.MARGARYNĘ ROZTAPIAMY ILEKKO STUDZIMY.MĄKĘ,SÓL,JAJKO,CUKIER MIESZAMY Z ROZTOPIONĄ MARGARYNĄ.DODAJEMY DROZDŻE.WYRABIAMY CIASTO I FORMUJEMY KULĘ.WKŁADAMY DO ZIMNEJ WODY NA 30 MINUT−CIASTO POWINNO WYPŁYNĄĆ.CIASTO WYCIĄGAMY I WYRABIAMY,DODAJĄC TROCHE MĄKI.CIASTO JEST DOBRZE WYROBIONE GDY ODCHODZI OD DŁONI.CIASTO DZIELIMY NA 3 CZĘŚCI.KAŻDĄ ROZWAŁKOWUJEMY TAK BY POWSTAŁO KOŁO,A NASTĘPNIE KROIMY NA 12 TRÓJKĄTÓW.NA TRÓJKĄTY NAKŁADAMY DŻEM I ZWIJAMY OD SZERSZEJ DO WĘŻSZEJ STRONY.ROGALIKI SMARUJEMY BIAŁKIEM I POSYPUJEMY CUKREM.PIECZEMY OKOŁO 30 MINUT NA ZŁOTY KOLOR.

SMACZNEGO!!!

1 wskazówka do przepisu

  • Ksenia56
    Pozdrawiam smakoszy rogalików.. Ja wczoraj piekłam tylko z połowy porcji Wyszły super.Nadzienie było truskawkowe :)

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: