1

2

Przepisy

Przygotowanie:

W CIEPŁYM MLEKU ROZPUSZCZAMY DROŻDŻE.MARGARYNĘ ROZTAPIAMY ILEKKO STUDZIMY.MĄKĘ,SÓL,JAJKO,CUKIER MIESZAMY Z ROZTOPIONĄ MARGARYNĄ.DODAJEMY DROZDŻE.WYRABIAMY CIASTO I FORMUJEMY KULĘ.WKŁADAMY DO ZIMNEJ WODY NA 30 MINUT−CIASTO POWINNO WYPŁYNĄĆ.CIASTO WYCIĄGAMY I WYRABIAMY,DODAJĄC TROCHE MĄKI.CIASTO JEST DOBRZE WYROBIONE GDY ODCHODZI OD DŁONI.CIASTO DZIELIMY NA 3 CZĘŚCI.KAŻDĄ ROZWAŁKOWUJEMY TAK BY POWSTAŁO KOŁO,A NASTĘPNIE KROIMY NA 12 TRÓJKĄTÓW.NA TRÓJKĄTY NAKŁADAMY DŻEM I ZWIJAMY OD SZERSZEJ DO WĘŻSZEJ STRONY.ROGALIKI SMARUJEMY BIAŁKIEM I POSYPUJEMY CUKREM.PIECZEMY OKOŁO 30 MINUT NA ZŁOTY KOLOR.

SMACZNEGO!!!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: