Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

ROGALIKI DROŻDŻOWE Z NADZIENIEM

NADZIENIE TO MOŻE BYĆ DŻEM,KREM CZEKOLADOWY,MASA MAKOWA
  • NADZIENIE TO MOŻE BYĆ DŻEM,KREM CZEKOLADOWY,MASA MAKOWA
  • NADZIENIE TO MOŻE BYĆ DŻEM,KREM CZEKOLADOWY,MASA MAKOWA
  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. W CIEPŁYM MLEKU ROZPUSZCZAMY DROŻDŻE.MARGARYNĘ ROZTAPIAMY ILEKKO STUDZIMY.MĄKĘ,SÓL,JAJKO,CUKIER MIESZAMY Z ROZTOPIONĄ MARGARYNĄ.DODAJEMY DROZDŻE.WYRABIAMY CIASTO I FORMUJEMY KULĘ.WKŁADAMY DO ZIMNEJ WODY NA 30 MINUT−CIASTO POWINNO WYPŁYNĄĆ.CIASTO WYCIĄGAMY I WYRABIAMY,DODAJĄC TROCHE MĄKI.CIASTO JEST DOBRZE WYROBIONE GDY ODCHODZI OD DŁONI.CIASTO DZIELIMY NA 3 CZĘŚCI.KAŻDĄ ROZWAŁKOWUJEMY TAK BY POWSTAŁO KOŁO,A NASTĘPNIE KROIMY NA 12 TRÓJKĄTÓW.NA TRÓJKĄTY NAKŁADAMY DŻEM I ZWIJAMY OD SZERSZEJ DO WĘŻSZEJ STRONY.ROGALIKI SMARUJEMY BIAŁKIEM I POSYPUJEMY CUKREM.PIECZEMY OKOŁO 30 MINUT NA ZŁOTY KOLOR.

    SMACZNEGO!!!

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 23 października 2009
    kaskad175

    witam wypróbowałam przepis , jest świetny ;-))

    +0
  • 6 września 2009
    mancia

    jeśli ciasto dzielimy na 3 części a karzdą częśc rozwałkowujemy aby powstało koło i to koło dzielimy na 12 trujkątów to wszystkich rogalików wychodzi 36 sztuk-pozdrawiam

    +0
  • 5 września 2009
    gwiazdka77

    a ile wychodzi z podanych składników?

    +0
  • 31 sierpnia 2009
    mancia

    i smakują świetnie

    +0
  • 31 sierpnia 2009
    kaskad175

    uwielbiam robic rogaliki jesc tez a te wygladaja rewelacyjnie

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

ROGALIKI DROŻDŻOWE Z NADZIENIEM
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

ROGALIKI DROŻDŻOWE Z NADZIENIEM

Wydrukuj przepis

ROGALIKI DROŻDŻOWE Z NADZIENIEM

Zgłoś przepis do moderacji