1

2

Przepisy

Brokuły z migdałami i fetą

5/5 5 9 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 15 minut

porcje: 2 porcje

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

Brokuły kroimy w różczki i gotujemy ok. 5 minut, migdały w płatkach prużymy na patelni (bez dodawania tłuszczu!!), kroimy w kostke fete.

SOS:
mały jogurt naturalny mieszamy z łyżką (lub dwoma wedle smaku) majonezu, dodajemy 2 sprasowane lub drobniutko posiekane ząbki czosnku

brokuły rozkladamy na salaterce lub półmisku, posypujemy migdałami oraz serem feta
sos podajemy osobno.

POLECAM I SMACZNEGO

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

  • buziolek11
    Brokuły przepyszne. Polecam jednak brokuły posypac fetą, polac sosem a na koniec obłożyć uprażonymi migdałami. Wygląda efektowniej--- niczym królewskie danie ;-)

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: