1

2

Przepisy

Przygotowanie:

  1. Pomidory i paprykę umyć. Cebulę obrać, pokroić w półplasterki. Pomidory pokroić w plasterki, a paprykę pokroić w półplasterki.
  2. Wymieszać wszystkie warzywa.
  3. Składniki na zalewę razem wymieszać i zagotować.
  4. Gorącą zalewą zalać sałatkę i odstawić na 2 godziny.
  5. Po upływie 2 godzin sałatkę nakładać do słoików, pozakręcać i pasteryzować około 20 minut.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

  • Kornelio
    No IWONAF - zielone pomidory to widzimy na zdjęciu, przepis na sałatkę to co innego :) Mam pytanie - czy to jest przepis na marynowane zielone pomidory, bo jest mowa o zalewie i pasteryzowaniu w słoiku?
  • IWONAF
    ślicznie wygląda ta "sałatka" ;/

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: