1

2

Przepisy

Pączki ziemniaczane

5/5

przygotowanie: 15 minut

porcje: 8 porcji

Przepis na pączki ziemniaczane to niesamowita alternatywa dla tych tradycyjnych, drożdżowych. Pączki najlepiej smakują w Tłusty Czwartek – w końcu to właśnie ich święto, jednak można je zaproponować także na codzienny podwieczorek. Pączki ziemniaczane podaj posypane cukrem pudrem, a jeśli masz pod ręką świeże owoce i czekoladę – to idealna dekoracja dla tego deseru.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Do ziemniaków dodaj mąkę, Proszek, Cukier wanilinowy oraz cukier.
  2. Do wcześniej dodanych składników wbij jajka i dodaj 0,5 l wody.
  3. Składniki dokładnie wymieszaj, w między czasie zacznij rozgrzewać olej.
  4. Powstałą masę nakładaj łyżką (zanurzoną wcześniej w oleju) na rozgrzany olej.
  5. Otrzymane w ten sposób mini pączki możesz posypać cukrem pudrem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: