Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Fasolka na gęsto po kalifornijsku

  • Fasolka na gęsto po kalifornijsku
  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. ►Boczek pokroić w cienkie paski. Cebule obrać i posiekać. Pepperoni oczyścić z pestek, opłukać, osuszyć i pokroić w krążki. Ząbki czosnku obrać i przecisnąć przez praskę. ►W dużym garnku rozgrzać oliwę. Włożyć boczek, cebulę, pepperoni i czosnek. Dusić około 2 minut.
    ►Pomidory pokroić na mniejsze kawałki. Razem z zalewą, bulionem, kminkiem i sokiem z cytryny dodać do warzyw z boczkiem. Wymieszać i zagotować. Doprawić pikantnie solą i pieprzem. Garnek przykryć, warzywa gotować na wolnym ogniu około 25 minut.
    ►Fasolę odcedzić, przelać zimną wodą i dokładnie osączyć. Dodać do warzyw i podgrzewać, aż będzie gorąca. Bazylię opłukać i osuszyć, listki oderwać od gałązek. Kilka odłożyć, resztę posiekać i dodać do warzyw. Przed podaniem danie posypać startym serem i udekorować bazylią.

Tagi:

Kalorie: - kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

  • 100 g wędzonego boczku
  • 2 cebule
  • 1 czerwona papryczka pepperoni
  • 1 zielona papryczka pepperoni
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 puszka obranych pomidorów (425 ml)
  • 125 ml bulionu warzywnego (instant)
  • szczypta zmielonego kminku rzymskiego
  • sok z 1 cytryny
  • sól
  • pieprz
  • 1 puszka fasoli „jaś” (850 ml)
  • 1 pęczka bazylii
  • 60 g startego sera „cheddar”
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Fasolka na gęsto po kalifornijsku
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Fasolka na gęsto po kalifornijsku

Wydrukuj przepis

Fasolka na gęsto po kalifornijsku

Zgłoś przepis do moderacji