1

2

Przepisy

Przygotowanie:

Do garnka włożyć żeberka, zalać wodą i gotować wywar. Aby był klarowny, trzeba zebrać szarą pianę, która powstanie podczas gotowania. Dodać kostkę rosołową, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz w ziarenkach. Gotować przez chwilę i dodać poszatkowaną kapustę, ponownie gotować. Następnie dodać wcześniej namoczoną (na całą noc) fasolę i ziemniaki namoczone w kostkę, znowu gotować. Na patelni na łyżce oleju podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy zacznie się rumienić, dodać marchewkę startą na tarce o grubych oczkach. Smażyć do miękkości marchewki. Dodać 3 łyżki keczupu i jeszcze chwilę smażyć. Dodać do wywaru. Buraczki wcześniej podgotować, a następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do reszty. Zalać trzema łyżkami octu winnego dla kwaśniejszego smaku barszczu i aby nie stracił czerwonego koloru. Całość zagęścić dwoma łyżkami śmietany. Doprawić do smaku solą i pieprzem, posypać natką pietruszki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: