1

2

Przepisy

Bardzo szybki obiad

4/5

przygotowanie: 20 minut

porcje: 2 porcje

Przygotowanie:

Nagrzewamy piekarnik do 220 stopni, włączamy termoobieg. W górnej części piekarnika umieszczamy wysypane na blaszkę mrożene frytki, niżej skrzydełka poukładane na kratce. Podgrzewamy wszystko przez 20 minut. Gotowe frytki posypujemy wegetą i ziołowym pieprzem.

W tym czasie parzymy pomidory i obieramy ze skórki, oliwki osączmy z zalewy, czosnek obieramy, cukinię myjemy. Wrzucamy wszystko do blendera o ostrzu tnącym w trójkąty. Dodajemy majonez, jogurt i przyprawy. Dokładnie mieszamy.

Smacznego!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: