Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

ŚMIETANKOWIEC

  • czas Łączny czas: 70 min (Przygotowanie: 20 min Oczekiwanie 50 min)
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Mąkę, proszek do pieczenia, 4 łyżki cukru, c.waniliowy i margarynę pokroić na stolnicy. Dodać żółtka i 2 łyżki śmietany 18%. Zagnieść ciasto kruche.
    Bialka ubić z cukrem, połączyć ze śmietaną i wsypać budynie. Wszystko zmiksować.
    Przygotowane wcześniej ciasto kruche podzielić na dwie części. Jedną rozwałkować i wyłożyć na blachę, wylać masę i zetrzeć pozostałą część ciasta jak kruszonkę (można wcześniej włożyć do zamrażarnika wtedy łatwiej zetrzeć).
    Piec ok. 50 min. w temp. ok. 180 0C – 200 0C.

     

     

Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

ŚMIETANKOWIEC

Wydrukuj przepis

ŚMIETANKOWIEC

Zgłoś przepis do moderacji