1

2

Przepisy

Przygotowanie:

Mąkę, proszek do pieczenia, 4 łyżki cukru, c.waniliowy i margarynę pokroić na stolnicy. Dodać żółtka i 2 łyżki śmietany 18%. Zagnieść ciasto kruche.
Bialka ubić z cukrem, połączyć ze śmietaną i wsypać budynie. Wszystko zmiksować.
Przygotowane wcześniej ciasto kruche podzielić na dwie części. Jedną rozwałkować i wyłożyć na blachę, wylać masę i zetrzeć pozostałą część ciasta jak kruszonkę (można wcześniej włożyć do zamrażarnika wtedy łatwiej zetrzeć).
Piec ok. 50 min. w temp. ok. 180 0C – 200 0C.

 

 

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: