1

2

Przepisy

Ciasto ala sernik

5/5 5 11 5 1

przygotowanie: 50 minut

oczekiwanie: 110 minut

Przygotowanie:

Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Podzielić je na pół, jedną część wyłożyć na blachę a drugą schłodzić w zamrażarce.(ok 1 godz.)

Śmietanę zmiksować z budyniem, do dobrze zmieszanej śmietany dodać białka ubite na sztywno z dodatkiem cukru pudru.

Ciasto w blasze lekko podpiec , (by uniknąć zakalca) na podpieczone ciasto wylać masę serową. Na wierzch zetrzeć drugą część schłodzonego ciasta.
Całość piec ok 50 min w temp. 180 st.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: