Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

UDKA KURZE FASZEROWANE

  • WYLUZOWAĆ KOŚCI Z UDEK I NAFASZEROWAĆ
  • czas Łączny czas: 85 min (Przygotowanie: 40 min Oczekiwanie 45 min)
  • porcji Porcji: 2
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. WYLUZOWAĆ KOŚCI Z UDEK,NASOLIĆ ŚRODEK I NA WIERZCH POSYPAĆ PAPRYKĄ I CURRY.

    PRZYGOYOWAĆ FARSZ.RYŻ UGOTOWAĆ.MIĘSO MIELONE DODAĆ DO RYŻU,DODAĆ ZIELONĄ PIETRUSZKĘ,PODRUMIENIONĄ CEBULĘ,ZGNIECIONY CZOSNEK ORAZ PRZYPRAWU,DODAĆ JAJKO I WYROBIĆ MASĘ.

    MASĄ RYŻOWĄ WYPEŁNIĆ LUKI W UDKU,ZESZYĆ GRUBĄ NICIĄ.UŁOŻYĆ W NACZYNIU ŻAROODPORNYM LUB NA BLASZCE,PODLAĆ MAŁĄ ILOŚCIĄ WODY I OLEJU,NAKRYĆ FOLIĄ ALUMINIOWĄ I PIEC OKOŁO 45 MINUT W 200 STOPNI.PODAWAĆ S SURÓWKĄ,ZIEMNIAKAMI LUB RYŻEM.

Kalorie: - kcal / 2 porcję

Potrzebne składniki:

  • 2 udka z kurczka z dużą ilością skóry
  • przyprawy-drobiowa(*)sól(*)pieprz(*)papryka(*)vegeta(*)curry
  • 40g ryżu
  • ok.150g miesa mielonego wieprzowego
  • 1 łyżka zielonej pietruszki
  • 1/2 cebuli
  • olej
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 jajko

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

UDKA KURZE FASZEROWANE
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

UDKA KURZE FASZEROWANE

Wydrukuj przepis

UDKA KURZE FASZEROWANE

Zgłoś przepis do moderacji