1

2

Przepisy

UDKA KURZE FASZEROWANE

4/5 4 6 5 1

przygotowanie: 40 minut

oczekiwanie: 45 minut

porcje: 2 porcje

Przygotowanie:

WYLUZOWAĆ KOŚCI Z UDEK,NASOLIĆ ŚRODEK I NA WIERZCH POSYPAĆ PAPRYKĄ I CURRY.

PRZYGOYOWAĆ FARSZ.RYŻ UGOTOWAĆ.MIĘSO MIELONE DODAĆ DO RYŻU,DODAĆ ZIELONĄ PIETRUSZKĘ,PODRUMIENIONĄ CEBULĘ,ZGNIECIONY CZOSNEK ORAZ PRZYPRAWU,DODAĆ JAJKO I WYROBIĆ MASĘ.

MASĄ RYŻOWĄ WYPEŁNIĆ LUKI W UDKU,ZESZYĆ GRUBĄ NICIĄ.UŁOŻYĆ W NACZYNIU ŻAROODPORNYM LUB NA BLASZCE,PODLAĆ MAŁĄ ILOŚCIĄ WODY I OLEJU,NAKRYĆ FOLIĄ ALUMINIOWĄ I PIEC OKOŁO 45 MINUT W 200 STOPNI.PODAWAĆ S SURÓWKĄ,ZIEMNIAKAMI LUB RYŻEM.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: