1

2

Przepisy

Przygotowanie:

Obrane jabłka utrzeć na tarce,margarynę utrzeć ze szkl.cukru i żołtkami na puch.
Nadal ucierając powoli wsypywać mąkę ziemniaczaną i przenną wymieszną z proszkiem.
Następnie ostrożnie wymieszaćz pianą ubitą z białek.
Budyń z obu opakowań ugotować na litrze mleka dodać pozostały cukier.

3/4ciasta włożyć do odtłuszczonej blachy posypań bułką tartą na nią włożyć kolejo warstwę jabłek,gorący budyń i resztę ciasta.
Piec ok 50min w temp. 180

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: