Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Jabłecznik z budyniem

  • Szybkie i pyszne
  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Obrane jabłka utrzeć na tarce,margarynę utrzeć ze szkl.cukru i żołtkami na puch.
    Nadal ucierając powoli wsypywać mąkę ziemniaczaną i przenną wymieszną z proszkiem.
    Następnie ostrożnie wymieszaćz pianą ubitą z białek.
    Budyń z obu opakowań ugotować na litrze mleka dodać pozostały cukier.

    3/4ciasta włożyć do odtłuszczonej blachy posypań bułką tartą na nią włożyć kolejo warstwę jabłek,gorący budyń i resztę ciasta.
    Piec ok 50min w temp. 180
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 13 października 2009
    reniulek

    pyszności, :)

    +0
  • 20 września 2009
    mala misia

    Robiłam to ciasto i jest bardzo smaczne. Polecam :)

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Jabłecznik z budyniem

Wydrukuj przepis

Jabłecznik z budyniem

Zgłoś przepis do moderacji