1

2

Przepisy

Przygotowanie:

Cebulę obrać, drobno posiekać, usmażyć na oliwie na złoty kolor. Pomidory sparzyć i po zdjęciu skórki pokroić na kawałki, dodać do gorącej cebuli. Strąk papryki podgrzewać przez kilka minut w gorącym piekarniku, następnie włożyć do woreczka foliowego, chwile potrzymać, wyjąć, oczyścić ( usunąć skórkę, pestki i gniazdo nasienne), pokroić na paski, wrzucić do pomidorów wraz z ziarnami pieprzu. Dusić na małym ogniu około 15 minut, dodać drobno pokrojone mięso, przyprawy oraz kapary, a po kilku minutach wlać bulion.

Zupę gotować pod przykryciem około 40 minut, wymieszać z kiszoną kapustą, gotować jeszcze około 60 minut. Tuż przed podaniem doprawić śmietaną solą i pieprzem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: