Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Zupa węgierska

  • polecam....
  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Cebulę obrać, drobno posiekać, usmażyć na oliwie na złoty kolor. Pomidory sparzyć i po zdjęciu skórki pokroić na kawałki, dodać do gorącej cebuli. Strąk papryki podgrzewać przez kilka minut w gorącym piekarniku, następnie włożyć do woreczka foliowego, chwile potrzymać, wyjąć, oczyścić ( usunąć skórkę, pestki i gniazdo nasienne), pokroić na paski, wrzucić do pomidorów wraz z ziarnami pieprzu. Dusić na małym ogniu około 15 minut, dodać drobno pokrojone mięso, przyprawy oraz kapary, a po kilku minutach wlać bulion.

    Zupę gotować pod przykryciem około 40 minut, wymieszać z kiszoną kapustą, gotować jeszcze około 60 minut. Tuż przed podaniem doprawić śmietaną solą i pieprzem.

Kalorie: - kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

  • 4-5 pomidorów
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oliwy
  • strąk zielonej papryki
  • 50 dag zadniej cielęciny
  • kilka ziaren pieprzu
  • 2 liście laurowe
  • łyżeczka kminku
  • 1/2 łyżeczki kaparów
  • łyżka mielonej słodkiej papryki
  • 4 szkl bulionu (z kostki winiary)
  • 50 dag kiszonej kapusty
  • szklanka kwaśnej śmietany
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Zupa węgierska
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Zupa węgierska

Wydrukuj przepis

Zupa węgierska

Zgłoś przepis do moderacji