Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Gyros

  • czas Łączny czas: 35 min (Przygotowanie: 15 min Oczekiwanie 20 min)
  • porcji Porcji: 6
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Mięso pokroić w kostkę, przyprawić i wżucić na patelnie.
    Po usmażeniu odstawić do wystygnięcia.
    Kapustę, cebulę i ogórka pokroić w kostkę
    Koperek posiekać, czasnek rozgnieść. Wszystkie składniki sosu wymieszać.

    Układać warstwami:
    mięso, kapustę, cebulę, ketchup, ogórki, pół majonezu, kukurydzę, ketchup, kapustę i majonez
Kalorie: - kcal / 6 porcję

Potrzebne składniki:

  • 2 piersi z kurcaka
  • 1 kapusta pekińska
  • 2 cebule czerwone
  • ogórki konserwowe
  • puszka kukurydzy
  • przyprawa do gyrosa
  • ketchup pikantny
  • majonez
  • sos:
  • duży jogurt naturalny
  • 3 łyżki majonezy
  • 2 pęczki kopru
  • 3-4 ząbki czosnku
  • sól(*) pieprz

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 4 lipca 2011
    aldonella2707

    To jedna z moich ulubionych sałatek:)))

    +0
  • 5 lipca 2010
    TERESAPOR

    smaczna ,można dodać co się ma!

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Gyros
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Gyros

Wydrukuj przepis

Gyros

Zgłoś przepis do moderacji