1

2

Przepisy

ŻOŁĄDEK

4/5

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 50 minut

Przygotowanie:

Margaryne utrzec z cukrem i zoltkami,dodac 6 lyzek oleju,piane z ubitych bialek i make z proszkiem.Ciasto podzielic na 3 czesci:do jednej dodac kakao, do drugiej dodac suchy mak, a trzecia czesc zostaje jasna.
Kolejnosc wlewania:
ciemne ciasto
ciasto z makiem
na wierzch jasne

 Blaszka na ciasto: 10 cmx30 cm.Ciasto pieczemy 45−50 minut w temperaturze 180C=200F

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: