Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

ŻOŁĄDEK

  • czas Łączny czas: 65 min (Przygotowanie: 15 min Oczekiwanie 50 min)
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Margaryne utrzec z cukrem i zoltkami,dodac 6 lyzek oleju,piane z ubitych bialek i make z proszkiem.Ciasto podzielic na 3 czesci:do jednej dodac kakao, do drugiej dodac suchy mak, a trzecia czesc zostaje jasna.
    Kolejnosc wlewania:
    ciemne ciasto
    ciasto z makiem
    na wierzch jasne

     Blaszka na ciasto: 10 cmx30 cm.Ciasto pieczemy 45−50 minut w temperaturze 180C=200F
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

  • 2 szklanki maki pszennej
  • 1 szklanka cukru
  • 1 margaryna
  • 6 jaj
  • okolo 0(*)75 szklanki maku suszonego
  • 2 lyzki kakao
  • 1 lyzeczka proszku do pieczenia
  • 6 lyzek oleju

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 7 września 2009
    rosa80

    Bradzo podobne ciasto jest pod nazwą Trójniak. Polecam.

    +0
  • 3 lipca 2009
    anya-ka

    ojej a czemuż to pyszne ciasto ma taką nazwę?

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

ŻOŁĄDEK
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

ŻOŁĄDEK

Wydrukuj przepis

ŻOŁĄDEK

Zgłoś przepis do moderacji