1

2

Przepisy

Ryz smazony z krewetkami

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 35 minut

Przygotowanie:

Ryz ugotowac na sypko ,najlepiej kilka godzin przed smazeniem.W woku rozgrzac 2 lyzki oleju, wrzucic cebule i smazyc mieszajac ok 30 sekund.Dodac szynke i mieszajac smazyc 1 minute.dodac groszek,ryz i dobrze wymieszac.Rozgarnac zawartosc woka na boli tak,aby po srodku powstala wolna przestrzen,wlac jajecznice (z 1 jajka) i mieszajac od czasu do czasu .Smazyc tak dlugo az jajka calkowicie sie zetna.Wszystko doklanie wymieszac,dodac dymke,krewetki i 2 lyzki sosu sojowego,ewentualnie doprawic do smaku sola.Wszystko jeszcze raz dokladnie wymieszac.GOTOWE.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: