Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Ryz smazony z krewetkami

  • czas Łączny czas: 35 min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Ryz ugotowac na sypko ,najlepiej kilka godzin przed smazeniem.W woku rozgrzac 2 lyzki oleju, wrzucic cebule i smazyc mieszajac ok 30 sekund.Dodac szynke i mieszajac smazyc 1 minute.dodac groszek,ryz i dobrze wymieszac.Rozgarnac zawartosc woka na boli tak,aby po srodku powstala wolna przestrzen,wlac jajecznice (z 1 jajka) i mieszajac od czasu do czasu .Smazyc tak dlugo az jajka calkowicie sie zetna.Wszystko doklanie wymieszac,dodac dymke,krewetki i 2 lyzki sosu sojowego,ewentualnie doprawic do smaku sola.Wszystko jeszcze raz dokladnie wymieszac.GOTOWE.
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Ryz smazony z krewetkami

Wydrukuj przepis

Ryz smazony z krewetkami

Zgłoś przepis do moderacji