1

2

Przepisy

Przygotowanie:

Drożdze rozkruszyć w misce,posypać cukrem i cukrem waniliowym,następnie wlać olej,roztrzepane jajka,mlako i przesiać 2 szkl mąki.miskę nakryć ściereczką i włożyć na noc do lodówki.Nie miszeć i nie zagniatać!!! Następnego dnia wyciągamy i dodajemy 2 szkl. przesianej mąki miszamy do połączenia składników łyżką/nie metalową!/.Na wierzch układamy owoce i na wierzch kruszonkę. przepis na kruszonkę:1szkl.mąki,1/2szkl.cukru,cukier waniliowy,1/2 kostki masła.Wszysko łączymy i posypujemy ciasto. Ciasto wkładamy do zimnego piekarnika. Pieczemy w temp.180 C 1godz.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: