Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

ciasto drożdzowe

  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 20
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Drożdze rozkruszyć w misce,posypać cukrem i cukrem waniliowym,następnie wlać olej,roztrzepane jajka,mlako i przesiać 2 szkl mąki.miskę nakryć ściereczką i włożyć na noc do lodówki.Nie miszeć i nie zagniatać!!! Następnego dnia wyciągamy i dodajemy 2 szkl. przesianej mąki miszamy do połączenia składników łyżką/nie metalową!/.Na wierzch układamy owoce i na wierzch kruszonkę. przepis na kruszonkę:1szkl.mąki,1/2szkl.cukru,cukier waniliowy,1/2 kostki masła.Wszysko łączymy i posypujemy ciasto. Ciasto wkładamy do zimnego piekarnika. Pieczemy w temp.180 C 1godz.
Kalorie: - kcal / 20 porcję

Potrzebne składniki:

  • 10dkg drożdzy(*) 1szkl.cukru(*)1cukier waniliowy(*)3/4szkl.oleju(*)5jaj(*)3/4szkl.mleka(*)
  • 4szkl.mąki

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 27 czerwca 2009
    ewasage

    robilam pyszne!

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

ciasto drożdzowe

Wydrukuj przepis

ciasto drożdzowe

Zgłoś przepis do moderacji