1

2

Przepisy

Przygotowanie:

make i maslo siekamy nozem dodac smietane i cukier waniliowy i zagniatamy ciasto, wlozyc do foliowego woreczka zawinac szczelnie i wlozyc do lodowki na min. 30 min.
Nastepnie wyciagnac i rozwalkowac je na cienki placek (cienszy niz na pierogi),
na kraj ciasta nalozyc pasek marmolady okolo szerokosci 1 cm. Kawalek z marmolada zlozyc dwa razy, odciac od reszty ciasta, lekko ugniatajac nastepnie odciac od reszty ciasta. porcjowac na kawalki, kazdy delikatnie naciac nozem. Ukladac na blasze wysmarowanej maslem. Ukladajac z kazdego ciasteczka zrobic polksiezyc − tak, by naciecia sie otwarly. 
Wstwiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy 30−35 min, az sie zezloca. Po upieczeniu jeszcze cieple posypujemy porzadnie cukrem pudrem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: