Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

POLĘDWICZKI WIEPRZOWE

  • czas Łączny czas: 40 min (Przygotowanie: 25 min Oczekiwanie 15 min)
  • porcji Porcji: 3
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. 1) mięso umyć, osuszyć i podzielić na 2−3 cm plastry (można zostawić w całości)
    2) smażyć 5 min na bardzo rozrzanym oleju po czym opruszyć sola i pieprzem i smażyć na małym ogniu jeszcze 10 min
    3) przełożyć mięso do naczynia żaroodpornego
    4) pomidory (świeże spażyć, obrać, pokroić na ćwiartki, oczyścić z pestek, posiekać) polączyć z sosem powstałym ze smażenia, dodać zioła, doprawić wg uznania i dusić 10 min
    5) poledwiczki posmarować sosem, posypać serem i zapiec pod przykryciem 10 min−190* po czym odkryć i zapiekać ok 3−4 min SMACZNEGO :)
Kalorie: - kcal / 3 porcję

Potrzebne składniki:

  • 60 dag polędwiczek wieprzowych
  • puszka pomidorów bez skóry lub 4 świeże
  • 6 łyżek startego sera żółtego
  • po 1 łyżce świeżych ziól lub po 1 łyżeczce suszonych ziół: bazyli(*) majeranku
  • 3 łyżki oleju
  • sól(*) pieprz

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

POLĘDWICZKI WIEPRZOWE
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

POLĘDWICZKI WIEPRZOWE

Wydrukuj przepis

POLĘDWICZKI WIEPRZOWE

Zgłoś przepis do moderacji