1

2

Przepisy

POLĘDWICZKI WIEPRZOWE

5/5

przygotowanie: 25 minut

oczekiwanie: 15 minut

porcje: 3 porcje

Przygotowanie:

1) mięso umyć, osuszyć i podzielić na 2−3 cm plastry (można zostawić w całości)
2) smażyć 5 min na bardzo rozrzanym oleju po czym opruszyć sola i pieprzem i smażyć na małym ogniu jeszcze 10 min
3) przełożyć mięso do naczynia żaroodpornego
4) pomidory (świeże spażyć, obrać, pokroić na ćwiartki, oczyścić z pestek, posiekać) polączyć z sosem powstałym ze smażenia, dodać zioła, doprawić wg uznania i dusić 10 min
5) poledwiczki posmarować sosem, posypać serem i zapiec pod przykryciem 10 min−190* po czym odkryć i zapiekać ok 3−4 min SMACZNEGO :)

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: