Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Naleśniki ze szpinakiem i pieczarkami

  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 2
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Wymieszać składniki na ciasto i usmażyć placki naleśnikowe.
    Nie podaję dokładnych proporcji, bo zawsze robię na oko :) Dodałam ostrej papryki, bo lubię lekko ostrawy posmak ciasta

    Farsz:
    Rozpuścić na patelni łyżkę masła, wrzucić szpinak. Podgrzewać aż się rozmrozi i odparuję. Doprawić przyprawami wg uznania.
    W międzyczasie obrać i pokroić pieczarki, poddusić je na maśle. Wymieszać ze szpinakiem.

    Nałożyć farszu na ciasto, zwinąć w rulonik bądź w kopertę :)

    Plan był taki aby podać naleśniki z sosem salsa Winiary, ale że lało niemiłosiernie i nie chciało mi się lecieć do sklepu, to skończyło się na ordynarnym keczupie ;−)
Kalorie: - kcal / 2 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 27 września 2009
    anya-ka

    właśnie szukałam fajnego pomysłu na naleśniki ze szpinakiem :) i prosze :)

    +0
  • 23 czerwca 2009
    yaishii

    polecam do szpinaku dodać duzo czosnku :D na pewno sobie takie zrobię :D

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Naleśniki ze szpinakiem i pieczarkami

Wydrukuj przepis

Naleśniki ze szpinakiem i pieczarkami

Zgłoś przepis do moderacji