1

2

Przepisy

Naleśniki ze szpinakiem i pieczarkami

5/5 5 12 5 1

porcje: 2 porcje

Przygotowanie:

Wymieszać składniki na ciasto i usmażyć placki naleśnikowe.
Nie podaję dokładnych proporcji, bo zawsze robię na oko :) Dodałam ostrej papryki, bo lubię lekko ostrawy posmak ciasta

Farsz:
Rozpuścić na patelni łyżkę masła, wrzucić szpinak. Podgrzewać aż się rozmrozi i odparuję. Doprawić przyprawami wg uznania.
W międzyczasie obrać i pokroić pieczarki, poddusić je na maśle. Wymieszać ze szpinakiem.

Nałożyć farszu na ciasto, zwinąć w rulonik bądź w kopertę :)

Plan był taki aby podać naleśniki z sosem salsa Winiary, ale że lało niemiłosiernie i nie chciało mi się lecieć do sklepu, to skończyło się na ordynarnym keczupie ;−)

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: