składniki:
liczba porcji:




Przygotowanie:
- Szynkę pokrój w kostkę. Kukurydzę osącz z zalewy.
- Paprykę umyj, oczyść z gniazd nasiennych i drobno posiekaj.
- Ugotuj ryż, ostudź.
- Dodaj ryż i posiekaną natkę pietruszki. Wszystkie składniki wymieszaj z Majonezem.
- Podawaj jako przystawkę lub z pieczywem.
Opis przepisu:
Autor: WINIARYSałatka meksykańska to sycąca i prosta w przygotowaniu przekąska. Wyśmienity smak sałatki to zasługa kompozycji szynki, kukurydzy, soczystej czerwonej papryki, ryżu i Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Sałatka meksykańska to idealna propozycja na imprezowy stół, a dzięki pięknym kolorom i uwielbianej przez dzieci kukurydzy, zyska aprobatę również młodych smakoszy.
Podobne przepisy: