Sałatka meksykańska

5/5 5 9 5 1
5/5 5 9 5 1
  • Przygotowanie: 16 min.

  • Oczekiwanie: 10 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Szynkę pokrój w kostkę. Kukurydzę osącz z zalewy.
  2. Paprykę umyj, oczyść z gniazd nasiennych i drobno posiekaj.
  3. Ugotuj ryż, ostudź.
  4. Dodaj ryż i posiekaną natkę pietruszki. Wszystkie składniki wymieszaj z Majonezem.
  5. Podawaj jako przystawkę lub z pieczywem.

Opis przepisu:

Sałatka meksykańska to sycąca i prosta w przygotowaniu przekąska. Wyśmienity smak sałatki to zasługa kompozycji szynki, kukurydzy, soczystej czerwonej papryki, ryżu i Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Sałatka meksykańska to idealna propozycja na imprezowy stół, a dzięki pięknym kolorom i uwielbianej przez dzieci kukurydzy, zyska aprobatę również młodych smakoszy.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?