1

2

Przepisy

Sałatka meksykańska

5/5

przygotowanie: 25 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 504 kcal / porcja

Sałatka meksykańska to sycąca i prosta w przygotowaniu przekąska. Wyśmienity smak sałatki to zasługa kompozycji szynki, kukurydzy, soczystej czerwonej papryki, ryżu i Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Sałatka meksykańska to idealna propozycja na imprezowy stół, a dzięki pięknym kolorom i uwielbianej przez dzieci kukurydzy, zyska aprobatę również młodych smakoszy.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Szynkę pokrój w kostkę.
  2. Kukurydzę osącz z zalewy.
  3. Paprykę umyj, oczyść z gniazd nasiennych i drobno posiekaj.
  4. Dodaj ryż i natkę pietruszki.
  5. Wszystkie składniki wymieszaj z Majonezem.
  6. Podawaj jako przystawkę lub z pieczywem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: