Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Tort śmietanowo - brzoskwiniowy

na każdą okazje
  • na każdą okazje
  • na każdą okazje
  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Spód: biszkopt podstawowy z 4 jaj.
    • Śmietanę ubić z pudrem.
    • Mleko zagotować, rozpuścić w nim żelatynę ,przecedzić przez sito, aby nie było grudek, studzić ciągle mieszając. Ostudzone mleko dodać do śmietany i wcześniej przygotowanei pokrojone w kostkę brzoskwinię− wszystko szybko wymieszać (bo zaczyna tężeć i zrobię się grudy) i wylać na biszkopt. Na wierzchu posypać mleczna czekoladą tartą. (lub posypka wg. uznania). Tortownica o średnicy 26−30
Konkurs - Daj słoikom drugie życie - zakończenie
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 9 stycznia 2012
    blakkat

    Chciałam zapytać czy zamiast brzoskwin mozna dać np banany ?

    +0
  • 14 czerwca 2009
    mala misia

    ślepota hi hi

    +0
  • 14 czerwca 2009
    B@sik

    Cukier puder ubić ze śmietaną (napisałam):)

    +0
  • 13 czerwca 2009
    mala misia

    a co z cukrem zrobić?:))

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Tort śmietanowo - brzoskwiniowy
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Tort śmietanowo - brzoskwiniowy

Wydrukuj przepis

Tort śmietanowo - brzoskwiniowy

Zgłoś przepis do moderacji