1

2

Przepisy

Przygotowanie:

Spód: biszkopt podstawowy z 4 jaj.
  • Śmietanę ubić z pudrem.
  • Mleko zagotować, rozpuścić w nim żelatynę ,przecedzić przez sito, aby nie było grudek, studzić ciągle mieszając. Ostudzone mleko dodać do śmietany i wcześniej przygotowanei pokrojone w kostkę brzoskwinię− wszystko szybko wymieszać (bo zaczyna tężeć i zrobię się grudy) i wylać na biszkopt. Na wierzchu posypać mleczna czekoladą tartą. (lub posypka wg. uznania). Tortownica o średnicy 26−30

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: