1

2

Przepisy

Przygotowanie:

Blaszkę 25x40 cm wyłożyć namoczonymi w kawie biszkoptami.
3 Galaretki rozpuścić w szklance wody każdą. Ostudzić.
Mleko Ubić z ewentualnym cukrem pudrem. Ubijać tak długo, aż mleko dwukrotnie zwiększy swoją objętość, a na wierzchu zostanie wyraźny ślad po trzepaczce.
Po 1/3 masy dodać do każdej z galaretek. Dokładnie wymieszać. Wylewać na środku blaszki po 3−4 łyżki na przemian (tak jak w przypadku ciasta Zebra). Masa sama rozpłynie się na boki, tworząc kolorowe fale.

Wstawić do lodówki na 1−2 godziny.
Udekorować owocami. Zalać zimną galaretką przygotowaną według przepisu.

Ponownie wstawić do lodówki.
Smacznego!



PS. Można dodać jeszcze jeden kolor: fioletowy, który powstaje z połączenia galaretki wiśniowej i niebieskiego barwnika.

PS. Przepis ten zamieściłam również na WZ, Moje Ciasto i Moje Gotowanie. Informację tę podaję na wypadek posądzenia o plagiat.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: