Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Gołąbki bez mięsa pychotka

  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Przyrządzamy farsz: cebule pokrojoną w kostkę smażymy na oliwie, dodajemy czosnek drobno pokrojony, paprykę drobno pokrojoną, pieczarki, grzyby, marchewkę startą, seler naciowy w drobną kostkę skrapiamy cytryną z (z połówki lub jak ktoś lubi z całej) i podlewamy albo rosołkiem albo mlekiem kokosowym i dusimy przez 15 min. solimy, pieprzymy, chłodzimy i po schłodzeniu dodajemy do farszu pomidory pokrojone w kostkę serki 2 almette orzechowy i ogórkowy, zieleninę (szczypiorek, pietruszkę, koperek). Wcześniej gotujemy woreczek ryżu i woreczek kaszy (przepis gotowania na opakowaniu) następnie główkę kapusty włoskiej wkładamy do gotującej wody posolonej i czekamy aż liście będą się uwalniać wtedy wyciągamy po liściu na blat. Ugotowany przestudzony ryż i kaszę mieszamy z farszem, doprawiamy do smaku i na każdy liść nakładamy porcje farszu zwijamy bokami do środka i gołąbek gotowy. Następnie wszystkie gołąbki wkładamy do żaroodpornego naczynia, na dno kładziemy liście kapusty, na to gołąbki, przykrywamy liśćmi kapusty i podlewamy rosołem lub mlekiem kokosowym i do pieca na godzinę na 200 st.
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 27 kwietnia 2014
    ZUZUNIA

    Gołąbki wyszły przepyszne, zdjęcie w załączeniu :) Polecam!

    +0
  • 18 czerwca 2009
    dzasmin0

    coś pysznego polecam

    +0
  • 18 czerwca 2009
    jason16

    pyszne

    +0
  • 18 czerwca 2009
    szamaan

    SUPER DOBRE POLECAM W 200%

    +0
  • 18 czerwca 2009
    morgolccia

    TY KASIA MONIKA MOŻESZ JEŚĆ TRAWE BO TY NIE ZASŁUGUJESZ NA TAKIE GOŁĄBKI HIHIHI

    +0
  • 14 czerwca 2009
    ptysia11

    no racja,ciekawe i zapowiada sie smacznie, :)

    +0
  • 13 czerwca 2009
    KasiaMonika

    a dla kogo dobre??????? :(

    +0
  • 13 czerwca 2009
    morgolccia

    fajne gołąbki i jeszcze wegetarianskie

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Gołąbki bez mięsa pychotka

Wydrukuj przepis

Gołąbki bez mięsa pychotka

Zgłoś przepis do moderacji