Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Królik w sosie śmietanowym!

  • pycha,polecam!   :}
  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Królika pokroić na kawałki,posypać solą,zrumienić na 2 łyżkach masła i przełożyć do brytfanny.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 40 minut w tem.200C,podczas pieczenia polewać stopionym masełkiem,skrapiać wodą i sokiem z cytryny.Pod koniec pieczenia włożyć do brytfanny posiekane filety anchois,oblać królika śmietaną wymieszaną z mąką,piec jeszcze 10 minut.Upieczonego królika przełożyć na półmisek lub głębszy talerz,a sosik przetrzeć,podgrzać i podać oddzielnie.Można przyozdobić danie wedle gustu i smaku.
    Smacznego! :}
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 8 czerwca 2009
    ptysia11

    ciekawy przepis,mniam.....:}

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Królik w sosie śmietanowym!

Wydrukuj przepis

Królik w sosie śmietanowym!

Zgłoś przepis do moderacji