1

2

Przepisy

Ciasto szefa

5/5

Przygotowanie:

Pół litra mleka wlać do garnka,dodać cukier,masło i zagotować.Resztę mleka wlać do drugiego naczynia dodać dwie mąki,jaja i zmiksować.Dodać drugąmasę do pierwszej i zagotować,na herbatniki wyłożone w blasze wylać przestudzoną letnią masę,przykryć ponownie herbatnikami.Wyłożyć z puszki masę(krówkową lub toffi).Rozpuścić żelatynę w gorącej wodzie.Miksować śmietanę z 2 łyżkami cukru pudru aż zgęstnieje po czym dodać wystudzoną żelatynę,dokładnie wymieszać.Wylać na maśę toffi.Po wierzchu udekorować wiórkami i gorzką czekoladą startą na tarce,włoskimi orzechami.

1 wskazówka do przepisu

  • Ola
    Po wlaniu drugiej części masy gdy pojawią się grudy należy je rozbić blenderem. Masa będzie gładka.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: