Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Ciasto szefa

  • wspaniałe...
  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Pół litra mleka wlać do garnka,dodać cukier,masło i zagotować.Resztę mleka wlać do drugiego naczynia dodać dwie mąki,jaja i zmiksować.Dodać drugąmasę do pierwszej i zagotować,na herbatniki wyłożone w blasze wylać przestudzoną letnią masę,przykryć ponownie herbatnikami.Wyłożyć z puszki masę(krówkową lub toffi).Rozpuścić żelatynę w gorącej wodzie.Miksować śmietanę z 2 łyżkami cukru pudru aż zgęstnieje po czym dodać wystudzoną żelatynę,dokładnie wymieszać.Wylać na maśę toffi.Po wierzchu udekorować wiórkami i gorzką czekoladą startą na tarce,włoskimi orzechami.
Konkurs Daj słoikom drugie życie
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 26 marca 2010
    mariolkab

    ja mam pytanko czy nie jest za dużo czasami jednej i drugiej mąki na krem???Proszę o odpowiedz ponieważ chce zrobić placuszek na święta wielkanocne pozdrawiam

    +0
  • 6 czerwca 2009
    halina070177

    Wygląda bardzo apetycznie- napewno zagości na moim stole :)

    +0
  • 6 czerwca 2009
    Edyta 1984

    To musi być pyszne...

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Ciasto szefa
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Ciasto szefa

Wydrukuj przepis

Ciasto szefa

Zgłoś przepis do moderacji