Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Łabędzi puch

  • Delikatny biszkopt z nadzieniem.
  • Delikatny biszkopt z nadzieniem.
  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Biszkopt:
    Utrzeć jajka, cukier i cukier waniliowy. Dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia. Wszystko utrzeć na gładką masę.Wylać na blachę,upiec.
    Biszkopt przekroić na pół. Nałożyć więcej niż połowę masy kremowej. Przykryć drugim biszkoptem i nałożyć pozostałą masę.
    Masa do środka:
    Czerstwe bułki zalać dwiema szklankami mleka. W garnku zagotować szklankę mleka, cukier, cukier waniliowy. Dodać rozmoczone bułki i wiórki kokosowe. Gotować na małym ogniu około 15 minut, aż zgęstnieje. Ostudzić i utrzeć z kostką masła. Można dodać kieliszek ajerkoniaku.
    Masa na wierzch:
    Masło rozpuścić, dodać mleko, wiórki kokosowe i cukier. Kokos przyrumienić na złoty kolor. Gdy wystygnie nałożyć na wierzch. Można polać polewą.
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

  • biszkopt:
  • 6 jajek
  • 6 jaje
  • pół szklanki mąki ziemniaczanej
  • pół szklanki mąki pszennej
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 torebka cukru waniliowego
  • krem do środka
  • 2 duże czerstwe bułki
  • 3 szklanki mleka
  • pół szklanki cukru
  • 1 torebka cukru waniliowego
  • 10 dag wiórków kokosowych
  • kostka masła
  • kieliszek ajerkoniaku lub inny alkohol
  • masa na wierzch
  • 4 łyżki masła
  • 2 łyżki mleka
  • 10 dag wiórków kokosowych
  • mniej niż pół szklanki cukru

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Łabędzi puch
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Łabędzi puch

Wydrukuj przepis

Łabędzi puch

Zgłoś przepis do moderacji