1

2

Przepisy

Pleśniak z pianą

5/5 5 7 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 50 minut

Przygotowanie:

Ciasto:Mąkę,żółtka,margarynę,proszek pośiekać.Zagnieść ciasto podzielić na 3 częsci. Jedna częsc na blaszkę−druga z kakaem−trzecią włożyć na 20 minut do zamrażalnika razem z drugą.Na ciasto w blaszce rozsmarować dżem na to ciasto ciemne starte na tarce o grubych oczkach,na to piana i starte ciasto jasne.Piana:białka ubić dodać cukier i mąkę (kisiel).Piec w 180*C przez 50 minut.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: