1

2

Przepisy

Racuchy drożdzowe

4/5 4 17 5 1

składniki:

Przygotowanie:

Drożdze rozkruszyć posypać cukrem.Mleko podgrzać dodać do drożdzy wymieszać.Jajka wbić do miseczki lekko posolić dodać do drożdzy,dodać mąkę,wymieszać drewnianą łyżką.Pozostawić do wyrośnięcia.Smażyć na patelni wlewając 1,5−2 cm tłuszczu wtedy szybciej się upieką i nie będą w środku surowe.

1 wskazówka do przepisu

  • Grazyna
    Mam tylko jedną uwagę co do sposobu podawania samego przepisu chodzi mi oto że nie każdy będzie wiedział ile to jest np: 11/2 szkl mleka albo 21/2 szkl mąki to tyle na co zwracam uwagę a sam przepis ok!??

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

  • mala misia
    Też robi takie racuchy tylko ja jeszcze dodaję do tego jabłka pokrojone w plasterki kiedy ciasto wyrośnie i odstawiam jeszcze raz do wyrośnięcia i piekę tak jak w tym przepisie. polecam przepis:)

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: