1

2

Przepisy

Wafle z galaretką

5/5

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 180 minut

Przygotowanie:

Śmietanę wymieszać z cukrem i podgrzać − nie gotować, margarynę stopić w osobnym garnku. Wymieszać margarynę ze śmietaną i doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z ognia i wsypać pojedynczo 2 suche galaretki, dobrze wymieszać , aż do ich rozpuszczenia. Smarować wafle i składać jeden na drugim. Przycisnąć deską i czymś ciężkim, aż do wystygnięcia, potem włożyć do lodówki. Zimne pokroić. Smacznego

 

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

  • Moniksonek86
    andrut rewelacja !!! jeśli mogę dodać -daję śmietanę obojetnie jaką -nie musi być koniecznie 24% i masa do andruta też wychodzi:-) Pzdr
  • marta*
    Też robię takiego wafla. Można dodać galaretkę o innym smaku np. cytrynową lub agrestową i będzie inny kolor wafla.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: