Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Wafle z galaretką

  • Bez pieczenia, wafle-andruty przekładane masą galaretkową
  • czas Łączny czas: 210 min (Przygotowanie: 30 min Oczekiwanie 180 min)
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Śmietanę wymieszać z cukrem i podgrzać − nie gotować, margarynę stopić w osobnym garnku. Wymieszać margarynę ze śmietaną i doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z ognia i wsypać pojedynczo 2 suche galaretki, dobrze wymieszać , aż do ich rozpuszczenia. Smarować wafle i składać jeden na drugim. Przycisnąć deską i czymś ciężkim, aż do wystygnięcia, potem włożyć do lodówki. Zimne pokroić. Smacznego

     

Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 24 marca 2010
    Moniksonek86

    andrut rewelacja !!! jeśli mogę dodać -daję śmietanę obojetnie jaką -nie musi być koniecznie 24% i masa do andruta też wychodzi:-) Pzdr

    +0
  • 31 grudnia 2009
    marta*

    Też robię takiego wafla. Można dodać galaretkę o innym smaku np. cytrynową lub agrestową i będzie inny kolor wafla.

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Wafle z galaretką
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Wafle z galaretką

Wydrukuj przepis

Wafle z galaretką

Zgłoś przepis do moderacji