Knedle z truskawkami z ciasta twarogowego

5/5 5 8 5 1

przygotowanie: 10 min

oczekiwanie: 30 min

Przygotowanie:

Twaróg włożyć do miski i rozgnieść widelcem,dodać żółtka i mąkę,wlać tyle mleka by ciasto się dobrze połączyło,ale by nie bylo zbyt rzadkie.

Ciasto wyłożyć na stolnicę ,rozwałkować na grubość 1 cm ,wycinać kwadraty.Na każdym kwadracie ułożyć na środku truskawkę i uformować knedel.

Knedle gotować w osolonej wodzie ,wkładać do wrzątku,poczekać aż wypłyną,gotować jeszcze 2 minuty i wyjąć.Zanużyć na chwilę w misce z imną wodą i wyjąć.Polać śmietaną ,posypać cukrem i Smacznego!!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.