Knedle z truskawkami z ciasta twarogowego

Oceń ten przepis!

5/5 5 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

5/5 5 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

Przygotowanie:

  1. Twaróg włożyć do miski i rozgnieść widelcem, dodać żółtka i mąkę, wlać tyle mleka by ciasto się dobrze połączyło, ale by nie było zbyt rzadkie.
  2. Ciasto wyłożyć na stolnicę, rozwałkować na grubość 1 cm., wycinać kwadraty. Na każdym kwadracie ułożyć na środku truskawkę i uformować knedel.
  3. Knedle gotować w osolonej wodzie ,wkładać do wrzątku, poczekać aż wypłyną, gotować jeszcze 2 minuty i wyjąć.
  4. Zanurzyć na chwilę w misce zimną wodą i wyjąć. Polać śmietaną, posypać cukrem i Smacznego!!

Opis przepisu:

Wraz z nadejściem lata zaczyna się sezon na truskawki. Dobrze jest skutecznie go wykorzystać, dlatego w dzisiejszej propozycji przedstawiamy knedle z truskawkami z ciasta twarogowego. Słodkie knedle możesz posypać cukrem pudrem lub polać kremową śmietaną. Jest to czasochłonne w przygotowaniu danie, jednak z całą pewnością warto na nie czekać!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?