1

2

Przepisy

Ciasto drozdzowe na makowiec

5/5

przygotowanie: 40 minut

oczekiwanie: 85 minut

Przygotowanie:

margaryne, cukier,cukier waniliowy, mleko,wszytko to podgrzewam w garnuszku do 30 stopni, zeby nie bylo za gorace , powinno byc letnie do tego wszytkiego dodaje drozdze i roztrzepane jajka, wszystko wlewam do maki, wyrabiam okolo 5 minut.(ciasto dobrze odchodzi od rak), zostawiam do wyrosniecia w cieplym miejscu.
Gdy ciasto wyrosnie dziele na cztery czesci rozwalkowuje kazda czesc osobno, nakladam na calosc mak z pol puszki masy makowej na 1 ciasto zawijam jak rolade odstawiam na 10 minut do wyrosniecia. zawijam ciasta w pergamin zosatwaiajac 1 cm luzu nastepnie wkladam do foremki i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 175 stopni pieke 45 minut.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: