Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Ciasto drozdzowe na makowiec

  • czas Łączny czas: 125 min (Przygotowanie: 40 min Oczekiwanie 85 min)
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. margaryne, cukier,cukier waniliowy, mleko,wszytko to podgrzewam w garnuszku do 30 stopni, zeby nie bylo za gorace , powinno byc letnie do tego wszytkiego dodaje drozdze i roztrzepane jajka, wszystko wlewam do maki, wyrabiam okolo 5 minut.(ciasto dobrze odchodzi od rak), zostawiam do wyrosniecia w cieplym miejscu.
    Gdy ciasto wyrosnie dziele na cztery czesci rozwalkowuje kazda czesc osobno, nakladam na calosc mak z pol puszki masy makowej na 1 ciasto zawijam jak rolade odstawiam na 10 minut do wyrosniecia. zawijam ciasta w pergamin zosatwaiajac 1 cm luzu nastepnie wkladam do foremki i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 175 stopni pieke 45 minut.
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 27 grudnia 2009
    TSF1

    ciasto suuper, makowiec wg przepisu asikbro zrobił taką furorę, że w Wigilię musiałam dopiec bo by zabrakło!!!

    +2
  • 12 grudnia 2009
    renatka0210

    bardzo fajny przepis -muszę wypróbować:)

    +1

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Ciasto drozdzowe na makowiec

Wydrukuj przepis

Ciasto drozdzowe na makowiec

Zgłoś przepis do moderacji