Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Rolada biszkoptowa

  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Ciasto:Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę.Dodać ocet.Z białek ubić pianę,dodać do żółtek.Wsypać przesianą mąkę,cukier waniliowy,lekko wymieszać.Ciasto wylać do formy o wym.30/40 cm.Wstawić do nagrzanego piekarnika.Piec na złoty kolor w temp.180'C przez ok.15−20 min.Ciepły biszkopt posmarować marmoladą zwinąć w rulon zawinąc w serwetkę i odstawić do ostudzenia.Zamiast marmolady można użyć dowolnego nadzienia.Dekorujemy wg.upodobania.
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 3 stycznia 2010
    anya-ka

    ale śliczna rolada :) idealna wprost :)

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Rolada biszkoptowa
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Rolada biszkoptowa

Wydrukuj przepis

Rolada biszkoptowa

Zgłoś przepis do moderacji