1

2

Przepisy

Rolada biszkoptowa

5/5 5 7 5 1

Przygotowanie:

Ciasto:Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę.Dodać ocet.Z białek ubić pianę,dodać do żółtek.Wsypać przesianą mąkę,cukier waniliowy,lekko wymieszać.Ciasto wylać do formy o wym.30/40 cm.Wstawić do nagrzanego piekarnika.Piec na złoty kolor w temp.180'C przez ok.15−20 min.Ciepły biszkopt posmarować marmoladą zwinąć w rulon zawinąc w serwetkę i odstawić do ostudzenia.Zamiast marmolady można użyć dowolnego nadzienia.Dekorujemy wg.upodobania.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: