Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Kruche ciasto z rabarbarem

  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Ciasto kruche: Składniki posiekać,zagniesć.Połowę ciasta wylepić dno blaszki a resztę włożyć do zamrażarki na godzinę.Ciasto podpiec 15 min.w temp.180'C. Masa budyniowa:Budynie ugotować wg.przepisu na opakowaniu. Ciasto kruche:Rabarbar obrać,pokroić zasypać cukrem i odstawić aż puśći sok.Na podpieczony spód wylać chłodny budyń i równomiernie rozsmarować.Ułożyć rabarbar.Na wierzch zetrzećc na tarce o grubych oczkach zamrożone ciasto.Piec 40 − 45 min.w temp.180'C.Na złoty kolor.Ciasto jest najlepsze po ostudzeniu i schłodzeniu w lodówce ok. 2−3 godzin.

Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 24 maja 2011
    bibi103

    Ciasto proste i pyszne!Polecam

    +0
  • 13 maja 2010
    marta.marcysia

    bardzo dobre ciacho.... zrobilam pierwszy raz i wyszło pycha... w pracy sie zajadali. Dodam, że dopiero zaczynam zabawę w wypieki.

    +1
  • 19 lutego 2010
    JuliaJulia

    NO JA TEZ UWIELBIAM :}

    +0
  • 27 maja 2009
    anya-ka

    ojaaa, uwielbiam rabarbar :D

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Kruche ciasto z rabarbarem

Wydrukuj przepis

Kruche ciasto z rabarbarem

Zgłoś przepis do moderacji