1

2

Przepisy

Przygotowanie:

Orzechy zmielic bardzo drobno.

Łyżeczkę masła roztopic na patelni i usmażyć na niej zmielone orzechy, dość krótko, by sie lekko przyrumieniły, około 3 minut. Ostudzić.

Płatki kukurydziane porkuszyć drobno.

Masło zmiksować z cukrem pudrem i orzechami. Następnie dodać mleko w proszku i płatki.
Z powstałej masy ukulać kuleczki i włożyć do lodówki.

Przed podaniem obtoczyć w zmielonych orzeszkach lub cukrze pudrze :)

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: