1

2

Przepisy

Pikantne skrzydełka w miodzie

4/5

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 35 minut

porcje: 4 porcje

Przygotowanie:

Skrzydełka dzielimy na kawałki. Końce przeznaczamy na wywar. Do 4 szklanek wrzątku dodajemy jarzynkę i wrzucamy końce skrzydełek i gotujemy 30 min. Następnie wywar przecedzamy, zalewamy nim skrzydełka i gotuję 10 minut.
Miód mieszamy z olejem , sokiem i skórką z cytryny, sosem sojowym, imbirem, pieprzem cayenne i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Tak z 1/2 szklanki wywaru odlewamy a do reszty skrzydełek i reszty wywaru dajemy ten sos miodowy, mieszamy i podgrzewamy bez przykrycia tak długo aż sos odparuje i pokryje skrzydełka a miód się skarmelizuje.

Gotowe i Smacznego :)

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: