1

2

Przepisy

Pikantne skrzydełka w miodzie

4/5 4 7 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 35 minut

porcje: 4 porcje

Przygotowanie:

Skrzydełka dzielimy na kawałki. Końce przeznaczamy na wywar. Do 4 szklanek wrzątku dodajemy jarzynkę i wrzucamy końce skrzydełek i gotujemy 30 min. Następnie wywar przecedzamy, zalewamy nim skrzydełka i gotuję 10 minut.
Miód mieszamy z olejem , sokiem i skórką z cytryny, sosem sojowym, imbirem, pieprzem cayenne i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Tak z 1/2 szklanki wywaru odlewamy a do reszty skrzydełek i reszty wywaru dajemy ten sos miodowy, mieszamy i podgrzewamy bez przykrycia tak długo aż sos odparuje i pokryje skrzydełka a miód się skarmelizuje.

Gotowe i Smacznego :)

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: