Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Pikantne skrzydełka w miodzie

  • czas Łączny czas: 55 min (Przygotowanie: 20 min Oczekiwanie 35 min)
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Skrzydełka dzielimy na kawałki. Końce przeznaczamy na wywar. Do 4 szklanek wrzątku dodajemy jarzynkę i wrzucamy końce skrzydełek i gotujemy 30 min. Następnie wywar przecedzamy, zalewamy nim skrzydełka i gotuję 10 minut.
    Miód mieszamy z olejem , sokiem i skórką z cytryny, sosem sojowym, imbirem, pieprzem cayenne i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
    Tak z 1/2 szklanki wywaru odlewamy a do reszty skrzydełek i reszty wywaru dajemy ten sos miodowy, mieszamy i podgrzewamy bez przykrycia tak długo aż sos odparuje i pokryje skrzydełka a miód się skarmelizuje.

    Gotowe i Smacznego :)
Kalorie: - kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

  • 1(*)5 kg skrzydełek
  • 40 dkg miodu
  • 5 ząbków czosnku
  • 6 łyżeczek skórki otartej z cytryny
  • 6 łyżeczek soku z cytryny
  • 3 łyżki oleju
  • 3-4 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżeczki startego korzenia imbirowego
  • 2-3 łyżeczki pieprzu cayenne(*) chili lub ostrej papryki
  • 1 łyżeczka jarzynki

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Pikantne skrzydełka w miodzie
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Pikantne skrzydełka w miodzie

Wydrukuj przepis

Pikantne skrzydełka w miodzie

Zgłoś przepis do moderacji