1

2

Przepisy

Ciasto z kawą

4/5 4 3 5 1

Przygotowanie:


1. Białka ubić z cukrem,pod koniec ubijania wsypać cukier waniliowy.

2. Białka podzielić na dwie części.Do jednej części dodac mąkę ziemniaczaną i łyżeczkę proszku do pieczenia,do drugiej dodać żółtka,mąkę pszenną i łyżeczkę proszku do pieczenia.

3. Ciasto z żółtkami wyłożyć na blaszkę i posypać zmieloną kawą,na posypanym cieście układać łyżką w niewielkich odstępach kupki z białego ciasta.

4. Tak przygotowany placek upiec .Piec jakieś 35−40 minut.Ciasto przestudzić .

5. Sporządzić krem do karpatki według przepisu na opakowaniu.

6. Na ostudzonym cieście rozsmarowac równo krem,na kremie ułożyć delicje (mogą też być owoce−ładnie wyglądają truskawki )

7. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody ,gdy zaczną tężeć zalać nimi ciasto.

Zamiast kremu do Karpatki można przyrządzić masę budyniową według własnego przepisu.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: