1

2

Przepisy

Przygotowanie:


1. Białka ubić z cukrem,pod koniec ubijania wsypać cukier waniliowy.

2. Białka podzielić na dwie części.Do jednej części dodac mąkę ziemniaczaną i łyżeczkę proszku do pieczenia,do drugiej dodać żółtka,mąkę pszenną i łyżeczkę proszku do pieczenia.

3. Ciasto z żółtkami wyłożyć na blaszkę i posypać zmieloną kawą,na posypanym cieście układać łyżką w niewielkich odstępach kupki z białego ciasta.

4. Tak przygotowany placek upiec .Piec jakieś 35−40 minut.Ciasto przestudzić .

5. Sporządzić krem do karpatki według przepisu na opakowaniu.

6. Na ostudzonym cieście rozsmarowac równo krem,na kremie ułożyć delicje (mogą też być owoce−ładnie wyglądają truskawki )

7. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody ,gdy zaczną tężeć zalać nimi ciasto.

Zamiast kremu do Karpatki można przyrządzić masę budyniową według własnego przepisu.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: