Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Ciasto z kawą

  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania


  1. 1. Białka ubić z cukrem,pod koniec ubijania wsypać cukier waniliowy.

    2. Białka podzielić na dwie części.Do jednej części dodac mąkę ziemniaczaną i łyżeczkę proszku do pieczenia,do drugiej dodać żółtka,mąkę pszenną i łyżeczkę proszku do pieczenia.

    3. Ciasto z żółtkami wyłożyć na blaszkę i posypać zmieloną kawą,na posypanym cieście układać łyżką w niewielkich odstępach kupki z białego ciasta.

    4. Tak przygotowany placek upiec .Piec jakieś 35−40 minut.Ciasto przestudzić .

    5. Sporządzić krem do karpatki według przepisu na opakowaniu.

    6. Na ostudzonym cieście rozsmarowac równo krem,na kremie ułożyć delicje (mogą też być owoce−ładnie wyglądają truskawki )

    7. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody ,gdy zaczną tężeć zalać nimi ciasto.

    Zamiast kremu do Karpatki można przyrządzić masę budyniową według własnego przepisu.

Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Ciasto z kawą
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Ciasto z kawą

Wydrukuj przepis

Ciasto z kawą

Zgłoś przepis do moderacji