Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Tarta z pomidorami i serem

  • polecam..
  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 12
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Mleko wymieszać z cukrem i solą. Razem z masłem i jajkiem dodać do mąki. Zagnieść ciasto. Wstawić na 30 minut do lodówki.

    Cebulki obrać, przekroić wzdłuż. Podsmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Pomidory umyć, ewentualnie sparzyć i obrać ze skórki, przekroić wzdłuż.

    Formę do tarty rozgrzać. W garnku rozpuścić cukier puder z dwoma łyżkami wody. Karmel przelać do formy i rozlać możliwie jak najszerzej. Na spodzie układać na zmianę połówki cebuli i pomidorów częścią ściętą do spodu. Oprószyć solą i pieprzem.

    Na warzywach ułożyć pokrojony w plasterki ser. Wierzch przykryć rozwałkowanym ciastem. Powierzchnię ciasta kilkakrotnie nakłuć widelcem. Piec 40 minut w 180stC.

    Tartą wyjąć, przykładając do formy talerz i odwracając razem do góry nogami. Przed podaniem udekorować ziołami.

Kalorie: - kcal / 12 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Tarta z pomidorami i serem
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Tarta z pomidorami i serem

Wydrukuj przepis

Tarta z pomidorami i serem

Zgłoś przepis do moderacji