Zupa z jajkiem

Oceń ten przepis!

5/5 5 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Porcje 4

5/5 5 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rozmieszaj jajka.
  2. Posiekaj natkę pietruszki.
  3. Bulion rozprowadź w 1 litrze wrzącej wody.
  4. Rozmieszaj mąkę ziemniaczaną z wodą i wlej do bulionu gdy zacznie wrzeć.
  5. Następnie bardzo powoli wlewaj roztrzepane jajka.
  6. Doprowadź do wrzenia.
  7. Gotową zupę posyp natką pietruszki. Podawaj.

Opis przepisu:

Zupa z jajkiem niekoniecznie musi być kojarzona ze świętami. Prosta w przygotowaniu zupa z jajkiem nabiera smaku dzięki Bulionowi warzywnemu WINIARY. Jajko ugotowane na twardo sprawi, że nasze danie będzie treściwe i bogate w białko. Zupę najlepiej jest podawać na ciepło, ozdabiając ją odrobiną świeżej natki pietruszki. Brzmi pysznie, prawda?

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?