Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Ciasto z masą cytrynową i galaretką

  • Efekt końcowy jest super!!!
  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 24
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Piekarnik nastawiamy na 175st. Prostokątną blachę smarujemy masłem i posypujemy mąką− wstawiamy do lodówki.
    Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka ucieramy z cukrem na biało. W innej misce przesiewamy mąke, proszek i kakao− mieszamy.
    W kolejnej ubijamy białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Do miski z mąką dodajemy utarte żółtka, pianę i delikatnie łączymu drewnianą łyżką. Wylewamy na chłodną blachę i pieczemy ok.30−40min.
    Po ostygnięciu przekrajamy na pół. Dolną warstwę spowrotem dajemy do formy i smarujemy cienko dżemem a z górnej wycinamy kieliszkim kółka− odkładamy je na bok . Warstwę z dziurkami kładziemy na spód z dżemem i lekko dociskamy.
    MASA:
    2 galaretki rozpuszczamy− każda w 1/2 szklanki wody i łączymy z serkami . Dodajemy cukier puder(ilosc według smaku).
    Masę wstawiamy do zamrażalnika na ok.30min.
    Tężejącą mase wlewamy w dziurki i dociskamy wyciętymi kółkami. Resztą masy przykrywamy całość tak aby masa zakryła wystające kółka. Wstawiamy do lodówki na ok.3godz. Galaretke rozpuszczamy w 500l wody. Tężejącą wylewamy na masę i znów wkładamy ciasto do lodówki.
    Smacznego!

Konkurs - Daj słoikom drugie życie - zakończenie
Kalorie: - kcal / 24 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Ciasto z masą cytrynową i galaretką
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Ciasto z masą cytrynową i galaretką

Wydrukuj przepis

Ciasto z masą cytrynową i galaretką

Zgłoś przepis do moderacji