1

2

Przepisy

Pianka z galaretką

5/5

przygotowanie: 60 minut

Przygotowanie:

Przygotować galaretki wg przepisu na opakowaniu. Każdą wlać do miseczki i odstawić do stężenia.Po stężeniu pokroić w kostkę.Smaki są bez znaczenia−ważne aby były 2 różne kolory.

1 masa:

W 1/2 szkl ciepłego mleka rozpuścić żelatynę i dodać do tego resztę mleka.Dobrze wymieszać

2 masa:

Miękką margarynę utrze c z 4 żółtkami i cukrem na gładką masę.

3 masa:

4 białka ubić na sztywną pianę.

Następnie:

Do masy 2 dodać 1− cały czas mieszając.Następnie dodać ubite białka− 3 masa, cały czas mieszając.Podzielić na 2 równe części.Do jednej dodać połowę obu galaretek− wymieszać i wyłożyć na blaszkę. Wstawić do lodówki. Do drugiej dodać kakao.Wymieszać. Potem resztę galaretek. Na jasną masę wyłożyć ciemną .

Całość włożyć do lodówki do stężenia.

 

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: