1

2

Przepisy

Gulasz z żołądków z pieczarkami

4/5

przygotowanie: 40 minut

oczekiwanie: 40 minut

porcje: 6 porcji

Przygotowanie:

1. Żołądki myjemy. Włoszczyznę obieramy, myjemy i kroimy w mniejsze kawałki. Żoładki
gotujemy z włoszczyzną, dodajemy sól. Miękkie żołądki i jarzyny kroimy w paski.
2. pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki i na rozgrzanym oleju dusimy, aż płyn odparuje. W trakcie duszenia posypujemy wegetą.
3. Cebule obieramy i kroimy w cienkie piórka. Szklimy na rozgrzanym na patelni oleju, posypując wegetą
4. Przygotowane warzywa i żołądki przekładamy do jednego garnka, dodajemy do smaku przyprawy i koncentrat pomidorowy (rozpuszczony w pół szklanki zimnej wody), mieszamy i chwilę gotujemy. Podajemy z pieczywem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: