Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Gulasz z żołądków z pieczarkami

  • czas Łączny czas: 80 min (Przygotowanie: 40 min Oczekiwanie 40 min)
  • porcji Porcji: 6
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. 1. Żołądki myjemy. Włoszczyznę obieramy, myjemy i kroimy w mniejsze kawałki. Żoładki
    gotujemy z włoszczyzną, dodajemy sól. Miękkie żołądki i jarzyny kroimy w paski.
    2. pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki i na rozgrzanym oleju dusimy, aż płyn odparuje. W trakcie duszenia posypujemy wegetą.
    3. Cebule obieramy i kroimy w cienkie piórka. Szklimy na rozgrzanym na patelni oleju, posypując wegetą
    4. Przygotowane warzywa i żołądki przekładamy do jednego garnka, dodajemy do smaku przyprawy i koncentrat pomidorowy (rozpuszczony w pół szklanki zimnej wody), mieszamy i chwilę gotujemy. Podajemy z pieczywem.
Kalorie: - kcal / 6 porcję

Potrzebne składniki:

  • 1kg żołądków drobiowych(*) 1kg pieczarek(*) włoszczyzna(*) 4 cebule
  • 1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego(*) sól(*) pieprz(*) wegeta
  • papryka słodka mielona(*) olej

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 12 sierpnia 2013
    ilonka24

    no musze zrobic

    +0
  • 16 maja 2009
    czarnulka304

    dobry pomysł

    +0
  • 7 maja 2009
    elel

    a......... też dałem 5 :"

    +0
  • 7 maja 2009
    elel

    uparliście się na ten gulasz,że teraz sam muszę go zrobić,też dzięki :}

    +0
  • 7 maja 2009
    reniulek

    dałam mu 5-tkę,uważam ,że przepis jest ciekawy, łatwy i pyszny polecam :)

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Gulasz z żołądków z pieczarkami
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Gulasz z żołądków z pieczarkami

Wydrukuj przepis

Gulasz z żołądków z pieczarkami

Zgłoś przepis do moderacji