Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Sernik (przepis ze staropolskiej kuchni)

  • czas Łączny czas: 50 min
  • porcji Porcji: 16
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Masło ucieramy na pianę,dodajemy,po łyżce,cukier puder,żółtka,i przetarty ser.Do utartej serowej masy dodajemy pianę z 5 białek (WAŻNE!!!),przesypując 2 łyżkami mąki.Gotową masę serową wykładamy do dużej tortownicy wyłożonej andrutem lub cienką warstwą wcześniej upieczonego kruchego ciasta,wstawiamy do niezbyt gorącego piekarnika i pieczemy 90 minut w temp.160"C.Wyjmujemy gdy wierzch sernika jest równomiernie zrumieniony a boki lekko odstają od formy.Podajemy lekko opruszony cukrem pudrem.
Kalorie: - kcal / 16 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Sernik (przepis ze staropolskiej kuchni)

Wydrukuj przepis

Sernik (przepis ze staropolskiej kuchni)

Zgłoś przepis do moderacji