1

2

Przepisy

Przygotowanie:

Z TEGO PRZEPISU NA ZALEWĘ MOŻNA MARYNOWAĆ TEŻ OGÓRKI I CUKINIĘ.

Wszystkie składniki zalewy (oprócz octu) gotować 5 minut na wolnym ogniu.Ocet wlać na końcu.
Paprykę pokroić w słupki (paseczki).
marchewkę obrać i pokroić w cienkie prążki.
Liście selera drobno pokroić.
Czosnek pokroić na małe cząstki− jeden duży ząbek podzielić na 4 słoiczki (od dżemu).

Na dno słoika włożyć czosnek,szczyptę selery i marchewkę. Włożyć paprykę i zalać przestudzoną zalewą. Na wierzch dać łyżkę oleju.
Gotować w słoikach 10 minut.

1 porcja zalewy starcza na ok. 10 słoiczków od dżemu.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: