Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Papryka marynowana

Pyszna papryka własnej roboty.
  • Pyszna papryka własnej roboty.
  • Pyszna papryka własnej roboty.
  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Z TEGO PRZEPISU NA ZALEWĘ MOŻNA MARYNOWAĆ TEŻ OGÓRKI I CUKINIĘ.

    Wszystkie składniki zalewy (oprócz octu) gotować 5 minut na wolnym ogniu.Ocet wlać na końcu.
    Paprykę pokroić w słupki (paseczki).
    marchewkę obrać i pokroić w cienkie prążki.
    Liście selera drobno pokroić.
    Czosnek pokroić na małe cząstki− jeden duży ząbek podzielić na 4 słoiczki (od dżemu).

    Na dno słoika włożyć czosnek,szczyptę selery i marchewkę. Włożyć paprykę i zalać przestudzoną zalewą. Na wierzch dać łyżkę oleju.
    Gotować w słoikach 10 minut.

    1 porcja zalewy starcza na ok. 10 słoiczków od dżemu.
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

  • -2 kg papryki
  • -marchew
  • -czosnek
  • -olej
  • -liście selera
  • zalewa:
  • -1 l wody
  • -1 szkl cukru
  • -1 łyżka soli
  • -liście laurowe
  • -ziele angielskie
  • -3/4 szkl octu

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Papryka marynowana
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Papryka marynowana

Wydrukuj przepis

Papryka marynowana

Zgłoś przepis do moderacji