Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Węgierska zupa gulaszowa

  • pyszna zupka....
  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1.  

    Mięso pokroić w drobną kostkę, obtoczyć w mące, podsmażyć na smalcu, przełożyć do rondla. Na pozostałym tłuszczu zrumienić pokrojoną cebulę, marchewki i strąki papryki, przełożyć do rondla. Osolić, udusić, podlewając wodą. Gdy mięso będzie prawie miękkie, uzupełnić ilość wody do objętości 1 litra, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i ugotować. Zupę przyprawić koncentratem pomidorowym, mielonym pieprzem i papryką, wlać wino.

Kalorie: - kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

  • 50 dag wołowego zrazowego
  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • 2 strąki papryki
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • kilka ziemniaków
  • łyżka mąki
  • łyżka smalcu
  • 3-4 łyżki wina wytrawnego
  • mielona papryka
  • sól
  • pieprz

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Węgierska zupa gulaszowa
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Węgierska zupa gulaszowa

Wydrukuj przepis

Węgierska zupa gulaszowa

Zgłoś przepis do moderacji