Ryba w śmietanie z pieczarkami

5/5 5 8 5 1
5/5 5 8 5 1
  • Przygotowanie: 20 min.

  • Oczekiwanie: 35 min.

  • Porcje: 8

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rybę smażymy w kawałkach obtoczonych w mące na patelni.
  2. Pieczarki pokroić na duże kawałki, usmażyć na patelni i przyprawić do smaku.
  3. Cebulę pokroić w krążki i podsmażyć osobno na patelni.
  4. W naczyniu żaroodpornym układać na dno rybę, na nią cebulę i pieczarki aż do wyczerpania składników tak na przemian na koniec zalać całą 200ml śmietaną i wstawić do piekarnika. Wyjąć jak śmietana zacznie bąblować.

Opis przepisu:

Delikatna ryba, której smak podkreślimy dodatkowo śmietaną i pieczarkami, to świetna propozycja na niedzielny obiad. Pieczona ryba to jedno z najbardziej lubianych dań w kuchni polskiej. Nie dość, że pyszna, to pożywna i orzeźwiająca. Mniam!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?