1

2

Przepisy

FLACZKI

5/5 5 6 5 1

przygotowanie: 120 minut

oczekiwanie: 120 minut

porcje: 6 porcji

Przygotowanie:

FLACZKI GOTOWAĆ PRZEZ 2 MIN.,ODLAĆ WODĘ.CZYNNOŚĆ POWTÓRZYĆ.NASTĘPNIE,PONOWNIE ZALAĆ WODĄ I GOTOWAĆ DO MIĘKKOŚCI.JEŚLI NIE BYŁY KROJONE,TO PO UGOTOWANIU POKROIĆ W PASKI JAK MAKARON.OSOBNO UGOTOWAĆ ROSÓŁ A WOŁOWINY LUB KURCZAKA Z JARZYNAMI.DO 2 LITR. DODAĆ POKROJONE FLACZKI ORAZ GOTOWANE MIĘSO (TEŻ POKROJONE W PASKI),CHWILĘ GOTOWAĆ.DODAĆ MARCHEW POKROJONĄ W KOSTKĘ.ZROBIĆ ZASMAŻKĘ Z 1 ŁYŻKI MASŁA I 1 ŁYŻKI MĄKI,DODAĆ DO FLACZKÓW.DOPRAWIĆ TAK,ŻEBY BYŁY PIKANTNE.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: