Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Smażone kulki ziemniaczane

  • czas Łączny czas: 60 min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

    • Ziemniaki obrać, zalać wrzątkiem, osolić, gotować 20 minut, odcedzić, odparować i wycisnąć w prasce do ziemniaków.
    • Puree z ziemniaków wymieszać z jajkami i mąką. Masę doprawić solą pieprzem, szczyptą gałki muszkatałowej i szczyptą cukru pudru.
    • Z masy formowac kulki o średnicy 2 cm, obtaczać w bułce tartej i smażyć partiami w rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Konkurs Daj słoikom drugie życie
Kalorie: - kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 7 marca 2014
    kuchareczka007

    moje dzieci chcą jeść tylko smażone kulki ziemniaczane i ten przepis się najlepiej sprawdził!

    +0
  • 1 lutego 2014
    dejw

    komentujcie jak juz zrobicie to danie,a nie bez sensu wypisujecie "musze sprobowac;ciekawy przepis...itp"

    +1
  • 20 grudnia 2009
    anya-ka

    muszę spróbowac koniecznie!! :) jedyne kulki jakie robiłam w życiu, bezlitośnie mi się rozpadły :(

    -1
  • 5 października 2009
    dorii

    Właśnie dziś się zastanawiałam jak je się robi :) Wypróbuję niebawem!

    +0
  • 28 sierpnia 2009
    malwina05

    Juz to kiedys jadlam.Pysznosci!!!

    -2
  • 28 sierpnia 2009
    agata0910

    NA PEWNO SPRÓBUJE!!!

    -1

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Smażone kulki ziemniaczane
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Smażone kulki ziemniaczane

Wydrukuj przepis

Smażone kulki ziemniaczane

Zgłoś przepis do moderacji