Smażone kulki ziemniaczane

Oceń ten przepis!

4/5 4 43 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 4

4/5 4 43 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki obrać, zalać wrzątkiem, osolić, gotować 20 minut, odcedzić, odparować i wycisnąć w prasce do ziemniaków.
  2. Puree z ziemniaków wymieszać z jajkami i mąką. Masę doprawić solą pieprzem, szczyptą gałki muszkatołowej i szczyptą cukru pudru.
  3. Z masy formować kulki o średnicy 2 cm, obtaczać w bułce tartej i smażyć partiami w rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Opis przepisu:

Szukasz ciekawej przekąski? Zobacz, jak przygotować smażone kulki ziemniaczane. Jest to propozycja, która zachwyci Cię swoją prostotą wykonania. Złocista panierka przyciąga wzrok i zachęca do dalszego chrupania. Zobacz, jak z ziemniaków wyczarować fantazyjne kulki, które oczarują przede wszystkim najmłodszych użytkowników.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?