Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Smażone kulki ziemniaczane

  • czas Łączny czas: 60 min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

    • Ziemniaki obrać, zalać wrzątkiem, osolić, gotować 20 minut, odcedzić, odparować i wycisnąć w prasce do ziemniaków.
    • Puree z ziemniaków wymieszać z jajkami i mąką. Masę doprawić solą pieprzem, szczyptą gałki muszkatałowej i szczyptą cukru pudru.
    • Z masy formowac kulki o średnicy 2 cm, obtaczać w bułce tartej i smażyć partiami w rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Kalorie: - kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 7 marca 2014
    kuchareczka007

    moje dzieci chcą jeść tylko smażone kulki ziemniaczane i ten przepis się najlepiej sprawdził!

    +2
  • 1 lutego 2014
    dejw

    komentujcie jak juz zrobicie to danie,a nie bez sensu wypisujecie "musze sprobowac;ciekawy przepis...itp"

    +2
  • 20 grudnia 2009
    anya-ka

    muszę spróbowac koniecznie!! :) jedyne kulki jakie robiłam w życiu, bezlitośnie mi się rozpadły :(

    -3
  • 5 października 2009
    dorii

    Właśnie dziś się zastanawiałam jak je się robi :) Wypróbuję niebawem!

    -2
  • 28 sierpnia 2009
    malwina05

    Juz to kiedys jadlam.Pysznosci!!!

    -4
  • 28 sierpnia 2009
    agata0910

    NA PEWNO SPRÓBUJE!!!

    -3

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Smażone kulki ziemniaczane

Wydrukuj przepis

Smażone kulki ziemniaczane

Zgłoś przepis do moderacji